Salmesang i babyhøjde

Vil du også være med til baby-salmesang, så skal du bare møde op. Det er super hyggeligt og du møder en masse af andre mennesker - både de store og de små.

Hvad er babysalmesang?

Babysalmesang er for babyer i alderen ca. 0 – 12 måneder og deres mor eller far.

Babysalmesang er både sang og musik, bevægelse og rytmik for babyer, med udgangspunkt i salmer. Måske er du ikke vant til at synge, eller måske synes du ikke, at du synger rent, men dét betyder ikke så meget. For dit barn er din stemme det bedste i verden!

Babyer er meget opmærksomme og suger indtrykkene til sig. Vi fokuserer på, at barnet får en god oplevelse af salmesang og kirkerum i samspil med mor (eller far) og de øvrige deltagere. Mange sanser er i brug – for udover at synge og danse leger vi med rytme-instrumenter, blæser sæbebobler og leger med farvestrålende tørklæder og faldskærme m.m.

Hvad skal vi have med?

I bedes medbringe en dyne eller et tæppe, som barnet kan ligge på. Desuden bedes I medbringe en bamse eller et andet tøjdyr.

Hvad siger tidligere deltagere

Annegrethe, som er mor til Mattis, og Helene, som er mor til Maja, har sammen med deres børn deltaget i babysalmesang i Hodsager kirke. Her fortæller de om deres oplevelser:

”Jeg er selv glad for musik, så for mig har babysalmesang været en god måde at give musikken videre til mit barn”, siger Annegrethe og tilføjer: ”Mange tror måske, at man bare synger kedelige salmer – og at det er meget ’stift’, når det foregår i en kirke – men sådan er det slet ikke. Det er meget afslappet og hjemligt. Og så er det rigtig godt, at der er plads og rum til både helt små babyer og børn, som snart er i vuggestue-alderen.”

Helene supplerer: ”Jeg synes, babysalmesang er en god måde at være sammen med barnet – og sammen med de andre mødre og deres børn. Der foregår mange forskellige ting til  babysalmesang; vi synger både salmer og børnesange – og blæser sæbebobler og leger og  laver fagter. Det er rigtig hyggeligt. Jeg kan helt klart anbefale andre mødre at gå til  babysalmesang med deres børn.”

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte organisten eller kirke- og kulturmedarbejderen ved kirkerne.